ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK

Home > Bon Appetit > News

NEWS

TRAVELLER: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

12.5.2017

Τα νέα και τα trivia, οι γαστρονομικοί προορισμοί και τα μπαρ που αξίζουν, από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Μπορείς να τα προσεγγίσεις με τα πόδια, με το αυτοκίνητο, με ένα αεροπλάνο –ή με τη φαντασία, έστω.

Λονδίνο: Κλείνει το White Lyan
Ήταν το μπαρ που ανέτρεψε τα δεδομένα της bartending σκηνής του Λονδίνου. Ο Ryan Chetiyawardana ή Mr Lyan έφτιαξε σχολή προτείνοντας κοκτέιλ χωρίς πάγο και χωρίς εσπεριδοειδή ως όξινο στοιχείο. Θέλοντας να ελέγχει απόλυτα τη θερμοκρασία και την αραίωση κατάργησε τον πάγο κι αντικατέστησε τον όξινο χαρακτήρα με shrubs και ξίδια. Το White Lyan κλείνει 8 Απριλίου. Μέχρι τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα signature cocktails των προηγούμενων χρόνων. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα πλάνα. Ν.Κ.

Σιγκαπούρη: Ο φύλακας της μνήμης
Σε κάθε μενού το πρώτο του πιάτο το ονομάζει Μνήμη. Ο André Chiang είναι η νέα αποκάλυψη με το Restaurant André (restaurantandre.com) στη Σιγκαπούρη, εφαρμόζοντας την Octaphilosophy, που εξηγεί καλύτερα ο ίδιος στο ομώνυμο μπεστσέλερ του (Phaidon). Κυρίαρχο στοιχείο της, τι άλλο, η μνήμη: Όταν μαγειρεύει, ομολόγησε στην Guardian, προσπαθεί να πλησιάσει την τελειότητα που είχε το μπολ ρύζι με λακέρδα της μητέρας του... Ρ.Κ.

Νέα Υόρκη: Οι ήρωες
«Σεφ-σταρ τέλος. Οι νέοι ήρωες είναι οι απλοί άνθρωποι», τάδε έφη Nτέιβιντ Γκελμπ, γνωστός για το ντοκιμαντέρ Jiro Dreams of Sushi, που σκηνοθετεί το διαμάντι του Nexflix, Chef’s Table. Η τρίτη σεζόν ξεκίνησε με τον Virgilio Martinez, τον Περουβιανό που έκανε το Central στη Λίμα Νο1 στη Λατινική Αμερική, την Jeong Kwan, μοναχή φιλόσοφο-σεφ σε βουδιστικό ναό στη Νότιο Κορέα και τον Ivan Orkin στη Νέα Υόρκη που κάνει το καλύτερο ramen στον κόσμο. Και αν η επιτυχία κρίνεται από τις παρωδίες που έχουν γεμίσει το διαδίκτυο, πάει σφαίρα! Ρ.Κ.

<p>André Chiang</p>

André Chiang

Τα νέα και τα trivia, οι γαστρονομικοί προορισμοί και τα μπαρ που αξίζουν, από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Μπορείς να τα προσεγγίσεις με τα πόδια, με το αυτοκίνητο, με ένα αεροπλάνο –ή με τη φαντασία, έστω.

Λονδίνο: Κλείνει το White Lyan
Ήταν το μπαρ που ανέτρεψε τα δεδομένα της bartending σκηνής του Λονδίνου. Ο Ryan Chetiyawardana ή Mr Lyan έφτιαξε σχολή προτείνοντας κοκτέιλ χωρίς πάγο και χωρίς εσπεριδοειδή ως όξινο στοιχείο. Θέλοντας να ελέγχει απόλυτα τη θερμοκρασία και την αραίωση κατάργησε τον πάγο κι αντικατέστησε τον όξινο χαρακτήρα με shrubs και ξίδια. Το White Lyan κλείνει 8 Απριλίου. Μέχρι τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα signature cocktails των προηγούμενων χρόνων. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα πλάνα. Ν.Κ.

Σιγκαπούρη: Ο φύλακας της μνήμης
Σε κάθε μενού το πρώτο του πιάτο το ονομάζει Μνήμη. Ο André Chiang είναι η νέα αποκάλυψη με το Restaurant André (restaurantandre.com) στη Σιγκαπούρη, εφαρμόζοντας την Octaphilosophy, που εξηγεί καλύτερα ο ίδιος στο ομώνυμο μπεστσέλερ του (Phaidon). Κυρίαρχο στοιχείο της, τι άλλο, η μνήμη: Όταν μαγειρεύει, ομολόγησε στην Guardian, προσπαθεί να πλησιάσει την τελειότητα που είχε το μπολ ρύζι με λακέρδα της μητέρας του... Ρ.Κ.

Νέα Υόρκη: Οι ήρωες
«Σεφ-σταρ τέλος. Οι νέοι ήρωες είναι οι απλοί άνθρωποι», τάδε έφη Nτέιβιντ Γκελμπ, γνωστός για το ντοκιμαντέρ Jiro Dreams of Sushi, που σκηνοθετεί το διαμάντι του Nexflix, Chef’s Table. Η τρίτη σεζόν ξεκίνησε με τον Virgilio Martinez, τον Περουβιανό που έκανε το Central στη Λίμα Νο1 στη Λατινική Αμερική, την Jeong Kwan, μοναχή φιλόσοφο-σεφ σε βουδιστικό ναό στη Νότιο Κορέα και τον Ivan Orkin στη Νέα Υόρκη που κάνει το καλύτερο ramen στον κόσμο. Και αν η επιτυχία κρίνεται από τις παρωδίες που έχουν γεμίσει το διαδίκτυο, πάει σφαίρα! Ρ.Κ.

  • <p>White Lyan</p>

    White Lyan

  • <p>Nexflix, Chef’s Table</p>

    Nexflix, Chef's Table

      FACEBOOK